Wie ben ik


Mijn naam is Ellis Screever, ik woon in Haaksbergen, ben gehuwd en samen hebben wij drie kinderen.


Tijdens mijn werk help ik mensen om een gedenkmonument te creëren voor hun overleden dierbare. Om dit te kunnen ontwerpen en hun gevoelens in vorm om te zetten, is het erg belangrijk om goed te luisteren en een goed empathisch vermogen te hebben.


Door mijn persoonlijke verliezen, kwam ik mijzelf flink tegen. Ondanks dat ik vele lieve en meelevende mensen om mij heen heb, moest ik de weg van het verlies zelf bewandelen. Ik vond van mijzelf dat ik dit zelf moest kunnen. Tot het moment dat ik niet meer verder kon en vastliep. Hier kwam ik tot het besef, dat ik niet alles alleen hoefde te doen en heb toen hulp gezocht. Door een aantal fijne gesprekken, lukte het mij om de draad van het leven weer op te pakken.


Door de vele gesprekken die ik tijdens mijn werk heb met nabestaanden en door mijn eigen ervaring, besefte ik hoe belangrijk het is om in alle rust je verhaal te kunnen vertellen. Hier wil ik iets in betekenen. Ligt het in mijn vermogen om deze hulp aan andere mensen te kunnen bieden. Mensen helpen om door een luisterend oor en enkele handvatten aan te kunnen geven om het leven weer dragelijk te kunnen maken. Zodat zij weer verder kunnen functioneren nadat er zo’n groot verlies is geleden. Dit zou ik graag willen doen en ben ik mij gaan verdiepen hoe ik dit zou kunnen verwezenlijken.


Ik heb een opleiding gevolgd in rouwbegeleiding bij het NHA. Deze heb ik goed afgerond. Ik zal mij continu blijven inlezen en, daar waar nodig is, gerichte cursussen en lezingen blijven volgen. Op deze manier blijf ik op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen. Dit kan ik weer toepassen in mijn eigen praktijk. 


E-mailen
Bellen